آمریکا فروش تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا به چین را ممنوع کرد | پایان سلطه انویدیا و جهش تولیدکنندگان داخلی چین افت جزئی قیمت بیت‌کوین | پیش‌بینی صعود خیره‌کننده قیمت بیت‌کوین تا ۱۷۰ هزار دلار! (۱۷ آبان ۱۴۰۴) ٢٥درصد شبکه مشهد زیرپوشش سرویس اینترنت پرسرعت 5G جزئیات فصل دهم کال آف دیوتی موبایل | اسکین لجندری رایگان در راه است + اتچمنت اعطای «جایزه ملی شهر هوشمند ایران» برای تشویق اجرای پروژه‌های هوشمندسازی شهری تولید نخستین ایمپلنت استخوانی جذبی با فناوری پرینت سه‌بعدی در ایران معرفی بازی معمایی Follow the meaning + دانلود (اندروید و IOS) ماجرای «رفع فیلتر یوتیوب» در دانشگاه تهران چه بود؟ + حواشی و واکنش‌ها اپلیکیشن ویدیوساز Sora برای اندروید هم منتشر شد! ایجاد «بازارگاه ملی هوش مصنوعی» با همکاری وزارت ارتباطات و سازمان ملی هوش مصنوعی مذاکرات با تلگرام به‌دلیل ایرادات حقوقی متوقف شد | درخواست کمیته بازگشایی برای اصلاح متن توافق سازمان نظام صنفی رایانه‌ای صرافی‌های مجاز تبلیغ رمزارز را به وزارت ارشاد معرفی کرد نام ماه‌های کامل سال: تاریخچه، معنا، ریشه‌شناسی و تحلیل فرهنگی یک‌سوم پروژه فیبر نوری مشهد تکمیل شد | ساخت ۶۰ ایستگاه مخابراتی جدید در مناطق دارای پوشش ضعیف مهم‌ترین بخش‌های رویداد ملی «شهر هوشمند و هوش مصنوعی» (آبان ۱۴۰۴) همه‌چیز درباره ابرماه آبان ۱۴۰۴ (بزرگ‌ترین ماه کامل سال) + زمان و شیوه رصد دو حالت جدید ترجمه به گوگل ترنسلیت اضافه می‌شود رونمایی از نخستین ربات کاملاً خودران انبار با ویژگی‌های جدید اعتیاد از نوع هوش مصنوعی چرا آفلاین‌بودن به ترند نسل جدید تبدیل شده است؟ چرا مغز پس از بی‌خوابی حواس‌پرتی شما را افزایش می‌دهد؟
سرخط خبرها

آمریکا فروش تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا به چین را ممنوع کرد | پایان سلطه انویدیا و جهش تولیدکنندگان داخلی چین

  • کد خبر: ۳۷۱۱۷۴
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۴
آمریکا فروش تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا به چین را ممنوع کرد | پایان سلطه انویدیا و جهش تولیدکنندگان داخلی چین
جنگ هوش مصنوعی چین و آمریکا شدت گرفته است. ایالات متحده فروش تراشه‌های پیشرفته انویدیا به پکن را مسدود کرد و چین نیز با ممنوعیت کامل تراشه‌های هوش مصنوعی خارجی واکنش نشان داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دولت آمریکا به طور رسمی فروش تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی بلاک‌ول (Blackwell) و B۳۰A انویدیا (Nvidia) به چین را مسدود کرده است. کارولین لِویت، سخنگوی کاخ سفید، این تصمیم را تأیید کرد و اظهار داشت که «تراشه بلاک‌ول چیزی نیست که در حال حاضر تمایل به فروش آن به چین داشته باشیم.» این تصمیم با استراتژی رئیس‌جمهور ترامپ برای حفظ برتری فناورانه آمریکا در هوش مصنوعی و جلوگیری از دستیابی چین به سخت‌افزار‌های رده‌بالای آمریکایی همسو است.

تراشه Blackwell انویدیا، فعلاً به چین فروخته نمی‌شود

اسکات بِسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، تراشه Blackwell انویدیا را «جواهر تاج» نوآوری هوش مصنوعی آمریکا توصیف کرد. او اشاره کرد که فروش این تراشه به چین تنها پس از ۱۲ تا ۲۴ ماه، یعنی زمانی که تراشه منسوخ شود، ممکن است مورد بازنگری قرار گیرد.

پایان سلطه انویدیا در چین، سهم صفر در بازار هوش مصنوعی

موقعیت انویدیا در بازار چین به شدت رو به وخامت گذاشته است. این شرکت که در سال ۲۰۲۲ حدود ۹۵ درصد از بازار مراکز داده هوش مصنوعی چین را در اختیار داشت، اکنون هیچ سهم بازاری ندارد. جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، ابراز امیدواری کرده که شرکتش در نهایت به بازار چین بازگردد، اما اذعان داشت که در حال حاضر برنامه‌ای برای این کار وجود ندارد. انویدیا در حال حاضر در تلاش برای بازطراحی تراشه B۳۰A خود است تا بتواند شرایط آتی صادراتی ایالات متحده را برآورده کند.

در واکنش مستقیم به اقدامات آمریکا، پکن دستور داده است که تمام پروژه‌های جدید مراکز داده که از بودجه دولتی استفاده می‌کنند، منحصراً از تراشه‌های هوش مصنوعی تولید داخل کشور بهره ببرند. پروژه‌هایی که کمتر از ۳۰ درصد تکمیل شده‌اند، ملزم به حذف یا لغو سفارشات تراشه‌های خارجی هستند، در حالی که وضعیت پروژه‌های پیشرفته‌تر به صورت موردی بررسی خواهد شد.

جنگ هوش مصنوعی چین و آمریکا به نفع تولید کنندگان داخلی چین

این دستور نشان‌دهنده یکی از تهاجمی‌ترین گام‌های چین برای دستیابی به خودکفایی در تراشه‌های هوش مصنوعی است. این سیاست به نفع تولیدکنندگان داخلی مانند هواوی (Huawei)، کمبریکون (Cambricon) و متال ایکس (MetaX) خواهد بود. با این حال، تحلیلگران صنعت هشدار می‌دهند که تراشه‌های هوش مصنوعی چینی از نظر عملکرد و پشتیبانی اکوسیستم نرم‌افزاری هنوز از محصولات انویدیا عقب‌تر هستند که این موضوع می‌تواند توسعه هوش مصنوعی در چین را کُند کند.

محدودیت‌های فزاینده در حوزه تراشه‌های میان آمریکا و چین، در حال تغییر شکل چشم‌انداز جهانی هوش مصنوعی است. ایالات متحده به دنبال تضمین امنیت ملی و حفظ تسلط فناوری خود است، در حالی که چین به دنبال استقلال از فناوری ایالات متحده و تقویت اکوسیستم نیمه‌رسانای داخلی خود است. در حالی که غول‌های فناوری آمریکایی مانند مایکروسافت (Microsoft)، متا (Meta) و اوپن‌ای‌آی (OpenAI) به ساخت مراکز داده عظیم هوش مصنوعی با استفاده از پیشرفته‌ترین تراشه‌های انویدیا ادامه می‌دهند، چین با وجود پیشرفت‌ها در تولید تراشه‌های بومی، در ظرفیت محاسباتی ممکن است عقب بماند. این رقابت شدید، مسیر نوآوری جهانی را به دو بخش تقسیم کرده است.

منبع: گجت‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->